dilluns, 21 de novembre del 2011

Capítol 5: L’estudi (i un productor de luxe).


- Ie, com han quedat les eleccions?
- Pues han guanyat "Llull Cobain" i "Els Deshumanitzats" amb 33 vots cadascuna.
- Quin bipartiturisme més flagrant!
- Home, a banda de les més votades, també volem que tinguen representació cançons més minoritàries, com ara “L’esmorzar nu”, “L’home del Segle XXI” o “Partitura en espiral”, o cançons que ni tan sols es van presentar, com ara la “Cançó per a una operació a cor obert”
- ¿No es va presentar?
- A un funcionari se li va oblidar escriure-la, però ja està acomiadat…


- Ja feia temps que no apareixiem per ací, eh…
- És veritat, des que vam encetar el Verkami…
- La gent ja començava a pensar que haviem fugit amb els diners.
- Jo també m’ho vaig pensar, també… Però vaig estar llegint-me la lletra xicoteta i tenim un contracte legal amb els micro-mecenes…
- Bo, Ximo...

Esta vesprada ens hem apropat fins a l'Alcúdia per a fer una visita al que serà l’estudi de gravació del nostre primer disc. Hem anat amb el trenet de Castelló, on hem coincidit amb Paco el Heavy, mític lutier arretirat de Castelló de la Ribera i antic regent del “Pub dels Peluts” en els noranta (se n’anava a una tenda de segona mà de València a canviar una cadena de música, i és qui ens ha fet la primera foto). Una vegada a l’Alcúdia, Toni ens ha conduit fins als estudis “Terra Musical”, on ens ha rebut Rafa Sánchez, que serà el nostre tècnic durant els dies de la gravació:


Ens ha sorprés molt la professionalitat de l’estudi i el seu tècnic. Ens pensavem que seria una cotxera amb una radio-cassette, però no, a banda de la sala de control (tota plena de botonets i pantalles) hi ha fins a tres sales insonoritzades més. Toni perquè ja ha passat per alguna experiència de gravació, però la resta, acostumats a gravar a casa amb mitjans infra-humans, ens hem quedat bocabadats al fer el passejet de reconeixement:

Una de les dues cabines de gravació, amb tamboret inclòs
(per si ens entra la vena bohèmia...)



Ací s'hauria d'apreciar com hi ha cabines de gravació
a ambdues bandes de la cambra de control.



Vista panoràmica de la cambra de control



Raül, que de major vol tindre un estudi de gravació, quasi
ejacula sobre aquesta taulota. (L’hem tingut que parar).



Un cabàs de cables i un teclat vintage
(que ens vindra d’allò més bé per a la introducció…)


Hem estat parlant sobre les possibles dates de gravació, i s’està barallant la possibilitat d’entrar aquestos nadals, del 26 al 30 (cinc llargues jornades de vuit hores cadascuna que seràn detalladament retransmeses en diferit per aquest mateix bloq), però falta confirmar que el nostre productor puga eixos dies.

Ah, que encara no vos ho haviem dit? Rafa no estarà sol a la cambra de control. Sospitem que la tasca de fer-nos sonar bé serà massa dura per a que una sola persona carregue amb tot el seu pes, així que per a nosaltres és un honor anunciar-vos que també comptarem amb l’ajuda del gran Pep Toni Ferrer, que agafarà un vaixell des de Mallorca per a estar amb nosaltres durant tot el procés de gravació.

Pep Toni té una llarga trajectòria com a cantant outsider mallorquí, però també com a productor musical: A banda d’autoproduïr-se tots els seus treballs (ja siga com a Oliva Trencada o com a Saltamartí) enguany també ha co-produït i mesclat "El Primer Disc" d'El Gran Amant, grup del qual també n’és guitarrista i cantant:



Hem escoltat atentament tots els seus treballs, hem anat a vore’l quan s’ha apropat per ací sempre que hem pogut i en una ocasió fins i tot vam tocar junts. Per a nosaltres és un plaer tornar a veure’l i comptar amb la seua ajuda per a la gravació. Esperem que la seua empremta quede ben perceptible en el disc, ja que estem del tot predisposats a deixar-nos contaminar per la seua peculiar mediterraneïtat.

Com vegeu ja ho tenim tot preparat. De moment, ens quedem amb les ganes disparades, que per la seua part ens vindran molt bé per a continuar assajant.

I això és tot de moment. Voliem aprofitar per a anunciar-vos que aquest cap de setmana comença la "Gira Verkamista", és a dir, la sèrie de concerts que deguem als macro-mecenes / capitans moros: Aquest cap de setmana estarem a Xàtiva, a la inauguració del nou local de Camot (a les 19h), i després ens n’anirem pitant a Ontinyent a fer un concert acústic, a les 23h en El Filaner. Ens vegem en algun dels dos actes, o en els dos. I si no (que mira que vos ho hem posat fàcil!) esteu atentes i atents a aquest bloq. Una tubbie-abraçada!

1 comentari: