dijous, 18 d’agost de 2011

Capítol 1: El finançament

En una calorosa vesprada d’Agost, dos components de Mi Sostingut (Raül i Martín) debatien pros i contres davant la utòpica possibilitat de gravar un primer disc dels de veritat.

- Home, tenim uns quants diners guardats, a banda si ens paguen lo del Feslloch i contant lo que mos donen el dissabte que ve a la vall de Laguar… Encara que, ben mirat, no crec que al remat passem de les tres xifres…

- Estem perduts, tio. Què puguem fer? Segur que mos ix una merda de disco.

- Home, més merda que lo que gravava Artés en sa casa no crec que isca… Qualsevol pas avant serà ben rebut, per molt xicotet que siga. Ens haurem de ressignar...

De sobte es va escoltar una portà, i com si d’un animal desbocat es tractara, Toni va pujar les escales mentre sonaven les Valkíries i es va dirigir a nosaltres com posseït per una revelació mística:


- No patiu ànsia, xicons! La utopia està ací! El Nirvana és ara! Farem un Verkami!

- Un lo-què?

- Un Verkami és una dinàmica 2.0 de mecenatge mitjançant la qual els fans compren el disc abans de que estiga fet per a cobrir d’avantmà les despeses de creació!

- Fans? Mosatros tenim d’això?

I acte seguit va caure desplomat sobre l’hamaca. La il·luminació ancestral l'havia deixat extenuat, com si acabara de patir una possessió Voodoo.


La resta de components ens vam quedar mirant-nos encollint els muscles: Més ens valia posar-nos mans a l'obra. (Ja es sap que amb aquestes coses no es juga...)

* "El projecte escolopendra" no serà el nom del disc, és només el nom de la crònica de la gravació del disc. El nom del disc es sabrà en el seu moment, en un capítol que es dirà "El nom".

9 comentaris:

 1. osti!! heu encetat un Verkami?? jo vull una participació!! :)

  ResponElimina
 2. Lucre, encara no l'hem encetat, de moment només l'hem plantejat. Però només l'encetem seras la primera en assabentar-te ;)

  ResponElimina
 3. O la segonaaa!

  Ei, a mi em mola mil el nom d'"El projecte Escolopendra". Ara que jo estava convençuda que seria un dels teus personatges mitològics... i m'he trobat amb una bestiola un tant escolopendromorfa... Això passa per inventar-me majúscules..

  nnus

  ResponElimina
 4. Com és que teniu paper de vàter damunt la taula, guarrillos?

  ResponElimina
 5. El procés creatiu ens fa segregar moltes substàncies diferents involuntàriament, Anònim segon!

  ResponElimina
 6. Apart tambe teniem la mania de escriure el Set list en paper del WC...

  ResponElimina
 7. Èu! Ja estic fent recompte de pringaos que s'atreviran a fer de mecenes 2.0 (com dieu per ací) i no va malament la cosa. Igual guanyaríeu més pasta posant preu voluntari (imagine que com a mínim vos donaran 10 ebros) i aixina si algun adult, nou ric, o destarifat "consebol" vol pagar 15 u 20 u 1000 ebros... p'alante!!!

  ResponElimina
 8. Estic en Rafa, si ho feu rotllo crowdfonding, per exemple també poden donar algo més de diners, i per exemple associacions podrien aconseguir un concert a preu un poc menor al posterior, i alhora avançar molt el camí fins al cd. Miquel Gil feia edicions especials per als que participaven de la proposta, o siga, alguna cançó extra, o una capsa diferent i millor, o el disc firmat, o qui sap, heu pensat en fer una minitirada en disc de vinil? Qualsevol cosa d'aquestes pot ajudar a que la recollida de diners siga major, i més ràpida.

  ResponElimina
 9. Brey, estem ara debatint els packs que podriem posar al crowfunding. Sí que haviem pensat en incloure concerts en els dos formats: En acústic i en grup, com bé dius, sobretot encarat a associacions. Estem també debatint quin tipus de privilegi podrien tindre els micromecenes: Potser la descarrega directa exclusiva, setmanes o fins i tot mesos abans de la data de publicació, i per descomptat detallets com ara pegatines o xapes, o les despeses d'enviament incloses (ja que, pel que fa al vinil, jo personalment no crec que estem preparats, potser més avant. Vull dir, que només amb l'edició física del CD ja tindrem prou feina, ja...) El dilluns hem de tancar ja els paquets i prompte ho publicarem junt al video de l'assut :D Gràcies per les idees, Brey!

  ResponElimina