divendres, 19 d’agost de 2011

Capítol 2: "Dibujitos"

Artés i el Xerra, per Toni

- Aleshores què fem, li donem un toc macabre al videoclip? Per exemple: Quan els banquers pugen als cavallets de la fira amb els nens de la família que han deixat sense llar, que tot el món vaja sense pantalons…

- No, jo ho deixaria naïf a seques.


Ahir va vindre Majo, una il·lustradora de Castelló de La Ribera, i ens va mostrar els primers esborranys per al videoclip que recrearà més o menys fidelment les imatges de “I el sol de València somriu”, cançó que també estarà inclosa al disc.

Majo té un estil molt naïf, que li vindrà que ni pintat a la cançó. Dibuixa a mà i després li afegeix una sèrie de textures digitals. L’efecte final és com si els dibuixos hagueren estat confeccionats amb teles, com podeu veure en aquesta il·lustració d'un tanc:

Resulta que el Xerra (director entre d’altres del nostre primer videoclip o d’exitosos curts com ara “El matalàs” o “Tot clar”) està ara experimentant amb l’animació, i nosaltres som els seus conillets d’índies.

Quan ja havíem contemplat prou el tanc, el va agafar, el va clavar al seu ordinador i en un tres i no rés el va fer moure’s per una planúria virtual i li va alçar el canó cara al cel mentre una papallona volava al seu davant. Majo, Raül i Martín es van quedar bocabadats:

I hui eixe tanc s'ha multiplicat i ja s'han posat a disparar bombolles de sabó a tutti plenni:

A nosaltres, que mai hem eixit del Paint, açò se'ns antoixa la NASA


Per ací aniran els tirs...

Estem ansiosos ja per veure el videoclip, però clar, fins que la cançó no estiga ben gravada... Mentrestant, pots tornar a escoltar-la en aquesta gravació en directe al Casal Ovidi Montllor d’Alcoi:

1 comentari: